Aktiviteter

Det finns mängder av möjligheter att uppleva olika typer av aktiviteter i Skärhamn och på Tjörn. Villa Port Suds närmaste granne är Nordiska Akvarellmuseet, som är ett unikt museum med utställningar i världsklass och en fantastisk egen samling av akvareller. I Skärhamn kan du uppleva båttur och fisketur eller paddla kajak i Sveriges vackraste skärgård eller kanske en kvällspicnic på en klippa i närheten.

Skärhamn har varit en betydande hamn för handelsfartyg genom många decennier och vi har en mycket intressant historia som man kan ta del av genom att bla besöka Skärhamns Sjöfartsmuseum,  uppleva träbåtsfestivalen i juli månad eller promenera i vår fina hamn och titta på  de fina skutorna ”Atene” och ”Lady Ellen” som pryder hamnen.

Skärhamn har ett turistkontor som kan ge massor av tips. Det finns också en mängd olika intressanta platser att besöka på Tjörn såsom; Sundsby Säteri, Klädesholmen, Åstol och Dyrön.  Pilane Gravfält har unika utställningar sommartid med fantastiska statyer bland järnåldersgravar och betande får.